Δενδρύλλια κάνναβης σε αγρόκτημα στην Κουρούτα

Συνελήφθησαν από  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, την Τρίτη 22-7 το μεσημέρι, στην Κουρούτα, ένας 49χρονος ημεδαπός και μία 74χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων  σχηματίστηκε δικογραφία, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Περισσότερα...Ειδικότερα οι Αστυνομικοί, αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία που  προέκυψαν μετά από έρευνα, πραγματοποίησαν έλεγχο στην αγροικία της 74χρονης όπου φιλοξενούσε τον 49χρονο σε αραιοκατοικημένη περιοχή  της Κουρούτας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού  λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στον περιφραγμένο κήπο της αγροικίας, διάσπαρτα, αλλά και σε γλάστρες, δεκαέξι (16) δενδρύλλια  κάνναβης, ύψους από 56 εκατοστά μέχρι 3 μέτρα καθώς επίσης και μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.

Για την καλλιέργεια των φυτών οι δράστες χρησιμοποιούσαν λάστιχο  ποτίσματος ή πλαστικά δοχεία, ενώ για την απόκρυψή τους  εκμεταλλεύονταν  τη φυσική βλάστηση και όπου αυτή δεν επαρκούσε  τοποθετούσαν επιπλέον και πράσινο δίχτυ ηλιοπροστασίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Αμαλιάδας, ενώ όλα τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν.

Την προανάκριση και την έρευνα ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.

 

Συνελήφθησαν δύο καλλιεργητές ναρκωτικών στην Αμαλιάδα

Κατασχέθηκαν 12 δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθησαν, το βράδυ της Τετάρτης 25-06-2014, στο Χάβαρι Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 60 και 54 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Περισσότερα...Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνά τους, εντόπισαν σε αγροτική περιοχή στο Χάβαρι Ηλείας, φυτεία με δώδεκα δενδρύλλια κάνναβης.

Για την ανεύρεση των δραστών οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο καλλιεργητές να προσέρχονται στη φυτεία για να ποτίσουν τα φυτά και τους συνέλαβαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα των δραστών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν δύο δοχεία χωρητικότητας 20 λίτρων το καθένα, γεμάτα με νερό και μία ψαλίδα κλαδέματος, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια των φυτών.

Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους δύο συλληφθέντες βρήκαν στην κατοχή του 60χρονο, μικροποσότητα κάνναβης την οποία και κατέσχεσαν.

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.